Koppelingen en integratiemogelijkheden.

Ontdek de vele mogelijkheden om uw bibliotheekomgeving te verbeteren. Naast onze ontwikkelde koppelingen biedt het Next-systeem ook de mogelijkheid om via webservices en API’s te integreren met andere systemen. Verken onze verschillende koppelingen, zoals IBLV, Mijn bibliotheek omgeving, eBieb app, Bieb Op School, NextOPAC en olifantenpaadje, en ontdek hoe ze uw bibliotheekervaring kunnen verbeteren.

Mijn Bibliotheek

De Mijn Bibliotheek koppeling biedt gebruikers de mogelijkheid om hun persoonlijke bibliotheekaccount te koppelen aan hun online Mijn Bibliotheek omgeving. Hierdoor hebben gebruikers overal en altijd toegang tot hun persoonlijke leenhistorie, reserveringen en andere informatie. Dit zorgt voor een naadloze gebruikerservaring tussen de fysieke bibliotheek en de online omgeving.

eBieb app

Met de eBieb app koppeling hebben uw leden toegang tot een uitgebreide digitale collectie van e-books en luisterboeken. De koppeling zorgt voor een naadloze integratie tussen uw bibliotheeksysteem en de app, waardoor het lenen van digitale materialen nog eenvoudiger wordt. Zo kunt u uw leden de mogelijkheid bieden om altijd en overal te genieten van hun favoriete boeken en verhalen.

Bieb Op School

De Bieb Op School koppeling is een integratie tussen het Next-systeem en de Bieb Op School omgeving, die speciaal is ontwikkeld voor basisscholen. Met deze koppeling hebben scholen direct toegang tot de collectie van de plaatselijke bibliotheek en kunnen ze deze eenvoudig integreren in hun eigen bibliotheeksysteem. Zo kunnen leerlingen gemakkelijk en snel de boeken vinden die ze nodig hebben, wat bijdraagt aan een betere leeservaring en leesvaardigheid.

NextOPAC

De NextOPAC-koppeling is een integratie tussen Next en de Online Public Access Catalog (OPAC) van uw bibliotheek. Hierdoor hebben uw klanten toegang tot een uitgebreide catalogus met zoek- en reserveringsmogelijkheden, evenals inzicht in hun persoonlijke gegevens en leenhistorie. Het biedt een naadloze en geavanceerde zoekervaring voor de klanten van uw bibliotheek.

Olifantenpaadje

Biblionext biedt een koppeling met het Olifantenpaadje platform, dat gericht is op het verbeteren van bibliotheekactiviteiten. Het Olifantenpaadje platform biedt oplossingen voor activiteiten zoals programmering, educatieve activiteiten en evenementen voor bibliotheken. Met deze koppeling kunnen bibliotheken gemakkelijk hun activiteiten plannen, beheren en delen met hun gemeenschap. Het Olifantenpaadje platform biedt echter geen oplossingen voor collectiebeheer of routeplanning. Door het gebruik van het Next-systeem en de koppeling met het Olifantenpaadje platform, kunnen bibliotheken hun dienstverlening naar een hoger niveau tillen en hun gemeenschap beter van dienst zijn.

IBLV

De IBLV (Interbibliothecair Leenverkeer) koppeling biedt bibliotheken de mogelijkheid om boeken en andere materialen te lenen van andere bibliotheken die zijn aangesloten bij het IBLV-netwerk. Via het Next-systeem kunnen bibliotheken eenvoudig en snel een verzoek indienen voor een item dat niet beschikbaar is in hun eigen collectie. Met de IBLV koppeling wordt het delen van kennis en materialen tussen bibliotheken gemakkelijker dan ooit tevoren.